Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Vapaa parkkipaikka?

tiistai, 20 maaliskuu 2018 11:00 by Admin
Joka neljäs suomalainen sanoo tuoreen tutkimuksen mukaan ärsyyntyvänsä, jos heiltä menee vapaan parkkipaikan etsimiseen yli viisi minuuttia. Kysehän onkin täysin tarpeettomasta ja luontoa tuhoavasta ajelusta.

Jos paikkaa ei löydy kymmenessäkään minuutissa, kokee ärtymystä jo yli puolet kansalaisista. Tämä parkkipaikkaärtymys on varsin ymmärrettävää, sillä vapaan paikan etsiminen on yksi turhimmista tavoista tuhlata elämäänsä.

Tutkimusten mukaan vapaa parkkipaikka löytyy Suomessa noin 70 prosentin todennäköisyydellä alle kymmenessä minuutissa. Voisi tosin kuvitella, että näin laajassa maassa asiat olisivat paljon paremminkin.

Pohjoismaisessa vertailussa suomalaiset ovat rauhallisia ja tyytyvät parkkiruutujen niukkuuteen. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa jo joka kolmas kuljettaja ärsyyntyy, jos joutuu etsimään vapaata pysäköintitilaa yli viisi minuuttia. 

Ruotsalaisista vain joka kuudes sanoo, ettei ärsyynny tai stressaannu pysäköintipaikan etsimisestä koskaan. Heillä lienee siis tärkeämpääkin tekemistä kuin ajella ympäriinsä vapaata paikkaa etsien ja ympäristöään saastuttaen.

Yhteenvetona voisikin todeta, että jos ihminen joutuu etsimään vapaata parkkipaikkaa jopa kymmenen minuuttia, on kiistaton tosiasia, että parkkipaikkoja on liian vähän tai ne ovat väärissä paikoissa. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu