Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Tiesitkö tämän pysäköintivirhemaksuista?

torstai, 22 maaliskuu 2018 14:44 by Admin
Tiedätkö mitä laki pysäköinninvalvonnasta sanoo pysäköintivirhemaksuista? Ja kuinka paljon mahdollinen virhemaksu eli tuttavallisemmin sakko on?

Pysäköintivirheestä voidaan lain mukaan määrätä pysäköintivirhemaksu. Jos pysäköintivirhe kuitenkin on vähäinen, siitä voidaan antaa myös suullinen tai kirjallinen huomautus. 

Pysäköintivirheitä ovat mm. tieliikennelain tai sen nojalla annetun ajoneuvon pysäköintiä tai pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastainen menettely.

Pysäköintivirhemaksu voidaan määrätä myös tieliikennelain tai sen nojalla säädetyn moottorikäyttöisen ajoneuvon joutokäyntiä koskevan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta.

Pysäköintivirhemaksun on pysäköintivirheen laadusta riippumatta laissa säädetty olevan 20 euroa. Sisäasiainministeriön asetuksella voidaan kuitenkin antaa myös tätä korkeampia sakkoja.

Korkeampaa maksua voidaan periä kunnassa tai sen osassa, jos esimerkiksi liikennetiheys, paikoitustilojen niukkuus, liikenteen sujuvuus tai muut liikenteelliset syyt niin vaativat.

Uudet maksut voimaan 1.5.2018

Sisäministeriö on tänään vahvistanut uudet pysäköintivirhemaksut, jotka tulevat voimaan toukokuun alussa. Korotettuja maksuja tullaan määräämään 127 kunnassa.

Korkeimpia mahdollisia virhemaksuja peritään vain Helsingissä, missä väärin tehdystä pysäköinnistään voi tietyillä pysäköintimaksuvyöhykkeillä joutua maksamaan jopa 80 euroa.

Espoossa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Oulussa saattaa lompakko keventyä pysäköintivirheen seurauksena 60 eurolla.

Hieman 20 euron perusmaksua korkeampaa virhemaksua, 25 euroa, jaetaan Forssassa, Kirkkonummella, Kuusamossa, Kyyjärvellä, Salossa, Siuntiossa ja Valkeakoskella.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu