Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Tiesitkö tämän pakettiautoista?

torstai, 7 joulukuu 2017 11:20 by Admin
Pakettiauto on tavaran kuljetukseen tarkoitettu ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia ja siinä saa kuljettajan paikan lisäksi olla enintään kuusi istumapaikkaa. Kaikki pakettiautot ovat ajoneuvoveron alaisia. Vero on kuitenkin alennettu jos auton kokonaismassa on yli 2500 kiloa ja siinä on vain kuljettajan istuin sekä mahdollisesti sen vieressä olevat istuimet.

Pakettiautolla saa Suomessa normaalista ajaa enintään 100 km/h, kunhan auton omamassa on alle 1,875 tonnia ja se on varustettu lukkiutumattomin jarruin sekä kuljettajan turvatyynyllä. Jos edellä mainitut ehdot eivät täyty saa pakettiautolla ajaa enintään 80 km/h ja auton takana on tällöin oltava suurinta sallittua nopeutta näyttävä kilpi.
 

Suurin sallittu nopeus nousussa 

  
Eduskunnan käsittelyssä olevassa uudessa tieliikennelaissa pakettiautojen ajoneuvokohtaisesta 80 km/h rajoituksesta ollaan luopumassa. Tämä ajatus on noussut esiin ajoneuvojen turvatekniikan kehittymisen myötä. Jos entistä useampien pakettiautojen nopeurajoituksia nostetaan samalle tasolle muiden tiellä liikkujien kanssa, epäillään liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden paranevan, koska ohitusten tarve vähenee.

Käytössä olevista pakettiautoista olisi tällöin sekaannusten välttämiseksi hyvä myös poistaa niissä nyt olevat nopeuskilvet, mutta pakollista tämä ei olisi.

Pakettiautojen myynti on joka tapauksessa kasvanut Suomessa parina viime vuonna. Autoalan asiantuntijoiden mukaan tämä johtuu aiempaa nopeammin kasvaneesta talouskehitystä sekä yritysten luottamuksen kasvusta. Myös autojen rahoitusmahdollisuudet ovat osittain edellä mainittujen seikkojen vuoksi parantuneet.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu