Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Renkaiden vaihto

tiistai, 3 huhtikuu 2018 13:01 by Admin
Lumen korkeus on jo monin paikoin laskenut alle metriin, eli kyllä se kesä sieltä vähitellen tulee. Nyt onkin hyvä aika alkaa suunnitella kesärenkaiden vaihtoa. Tässä pieni muistilista aiheeseen liittyen.
 
Tarkista renkaiden kunto 

Tarkista kesärenkaiden kunto ennen asennusta. Urasyvyyden tulee olla vähintään neljä milliä, jolloin renkaat vielä ovat turvallinen. Renkaiden käyttöikäsuositus on enintään kuusi vuotta.

Tarkista renkaiden kulutuspinta, siinä ei saisi olla lainkaan kivenpistoja. Sivupinnassa olevat epätavalliset halkeamat, repeämät tai pullistumat vaarantavat myös renkaan kestävyyden. 

Asenna vähemmän kuluneet renkaat taka-akselille, oli auto sitten etu-, taka- tai nelivetoinen. Jos renkaat ovat kuluneet epätasaisesti, saattavat auton ohjauskulmat olla säädön tarpeessa.
 
Käytä kunnon välineitä 
 
Jos vaihdat renkaat itse, tee se tasaisella ja tukevalla alustalla. Varaa renkaanvaihtoon tukeva hallitunkki, monista autoista löytyvä hätätunkki ei useinkaan kestä useampaa renkaanvaihtoa.

Käytä kunnollista momenttiavainta, jolla saat kiristettyä pultit ja mutterit valmistajan suosituksen mukaan. Muista myös jälkikiristää alumiinivanteisten renkaiden pultit sadan kilometrin ajon jälkeen.

Onnistuneen vaihdon jälkeen tarkista renkaiden ilmanpaine. Painesuositus löytyy auton ohjekirjasta ja usein myös auton runkoon kiinnitetystä tarrasta. Muista tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine.
 
Säilytä oikein 
 
Pese talvirenkaasi ja pistä ne kesäksi säilöön pimeään ja viileään tilaan. Renkaat eivät saa päästä altistumaan öljyille, liuotinaineille tai auringonvalolle.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu