Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Näetkö kevään tulevan?

keskiviikko, 14 maaliskuu 2018 14:48 by Admin
Matalalta kirkkaasti paistava kevätaurinko voi häikäistä autonkuljettajaa pahoin. Näin tuppaa käymään etenkin silloin kun tuulilasi on likainen tai naarmuinen. Auton tuulilasin puhtaudesta ja kunnosta pitää siis huolehtia. Tällöin myös maisemat autosta ulos katsellessa kirkastuvat.

Mitä likaisempi tuulilasi on, sitä enemmän aurinko häikäisee. Auton ikkunoiden säännöllinen puhdistaminen, myös sisäpuolelta, onkin merkittävä liikenneturvallisuusteko. Ikkunoiden pintaan pinttynyt likakerros aiheuttaa nimittäin valon taittumista ja siten häikäisee kuljettajaa.

Myös tuulilasin pyyhkimien kunto pitää muistaa tarkastaa. Huonokuntoiset pyyhkijänkumit pyyhkivät huonosti ja voivat myös naarmuttaa tuulilasia. Jos sulat jättävät pyyhkiessään lasin raidalliseksi on pyyhkijät ehdottomasti puhdistettava ja mahdollisesti myös vaihdettava.

Tuulilasinpesunesteen loppuminen on kenties pahinta, mitä autoilijalle kurakelillä voi sattua. Aina onkin siis syytä varmistua, että pissapojassa on riittävästi vettä. Jos tuulilasinpesuneste huonolla säällä loppuu kesken ajon, likaantuu lasi todella nopeasti ja näkyvyys ulospäin heikkenee.

Häikäistymisriskiä voi vähentää myös käyttämällä aurinkolaseja tai ainakin auton omaa aurinkolippaa. Jos aurinko kuitenkin pääsee häikäisemään häiritsevästi, on paras vähentää ajonopeutta tai jopa pysähtyä kokonaan. Tämä on toki tehtävä muuta liikennettä häiritsemättä.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu