Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Liikkumisen tavat ennallaan

perjantai, 9 maaliskuu 2018 08:55 by Admin
Tutkimuksen mukaan suomalaiset liikkuvat edelleen lähes samalla tavalla kuin muutama vuosi sitten. Tavat ovat siis varsin vakiintuneita, eivätkä kestävämpien liikkumismuotojen osuudet ole panostuksista huolimatta kasvaneet.

Suomalaiset tekivät tutkitulla ajanjaksolla keskimäärin 2,7 matkaa vuorokaudessa. He kulkivat 41 kilometriä päivässä ja käyttivät kulkemiseensa aikaa yhden tunnin ja 13 minuuttia. Tutkimus kattoi kokonaisen vuoden liikkumiset.

Lähes puolet matkoista tehtiin autolla ajaen. Runsas kolmannes puolestaan pyörällä, kävellen tai julkisten kulkuvälineiden kyydissä. Vaikka erilaisten liikkumispalveluiden valikoima on jatkuvasti kasvanut, ei niiden suosio ole paljoa lisääntynyt.

Vaihtoehdoista ollaan kuitenkin yleensä tietoisia. Noin kolmannekselle matkoista olisi vastaajien mielestä löytynyt vaihtoehtoinen toteutustapa. Henkilöautoilijoistakin 15 prosenttia koki, että jonkinlainen vaihtoehto autoilulle olisi ollut olemassa.

Kuljetut kilometrit vaihtelivat merkittävästi ihmisten elämäntilanteiden mukaan. Keskimääräiselle autoilijalle kilometrejä kertyi päivän aikana yli viisikymmentä. Lähes viidennes suomalaisista ei sen sijaan liikkunut vuorokauden aikana lainkaan.

Tutkimustulosten mukaan niin lasten, nuorten ja aikuisten jalankulku kuin pyöräilykin ovat vähentyneet. Vanhempien henkilöiden jalankulku ja pyöräily ovat sen sijaan hieman lisääntyneet. Esimerkiksi eläkeiän saavuttaneet naiset pyöräilivät aiempaa enemmän.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu