Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Autopesu pakkasella

maanantai, 26 helmikuu 2018 09:21 by Admin
Pakkanen paukkuu, mutta auto tekisi mieli pestä puhtaaksi suolasta ja muusta ylimääräisestä. Onhan se mahdollista, mutta muutama seikka on hyvä pitää mielessä. 

Jos ulkona on pakkasta, ja etenkin jos sitä on kymmeniä asteita, kannattaa auto mahdollisuuksien mukaan pestä lämpimässä sisätilassa. Tällaisia pesuhalleja löytyy nykyisin useilta paikkakunnilta, joten ulkona kylmässä autoaan ei tarvitse pestä.

Kylmää autoa pestäessä ei pidä käyttää liian kuumaa vettä. Suuri lämpötilaero pinnan ja veden välillä on vaaraksi erityisesti auton laseille, jotka pahimmassa tapauksessa saattavat jopa haljeta, jos pesemiseen käyttää tulikuumaa vettä.

Yksi yleisimmistä ongelmista on, että mikäli autoa ei pesun jälkeen pysty kuivaamaan lämpimässä, jäätyvät auton lukot kiinni. Tätä voi yrittää estää lukkopesiä voitelemalla. Parhaiten toimii mahdollisimman juokseva voiteluöljy, kuten esimerkiksi aseöljy.

Jos lukot kuitenkin pääsevät jäätymään, voi niitä yrittää sulattaa lukkosulalla. Erityisen hyvä on ymmärtää, että jos lukkosulaa säilyttää autossa, ei siitä ovien jäätyessä ole mitään apua. Lukkosulaa pitää siis olla saatavilla auton ulkopuolella.

Vettä pääsee pesun yhteydessä aina myös ovien tiivisteisiin, jotka olisi syytä kuivata huolellisesti. Ovet saattavat muuten jäätyä kiinni auton runkoon tai tiivisteisiin, jotka sitten ovea avattaessa pahimmassa tapauksessa repeävät irti paikoiltaan.

Nämä edellä mainitut seikat mielessään pitämällä autonpesu pakkasella onnistunee, puhtaalla autolla on mukava ajella eikä suolakaan enää pääse puremaan pintoihin. 

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu