Motorgan.fi
Kaikkea autoista ja liikenteestä

Auton huolto omatoimisesti

keskiviikko, 18 huhtikuu 2018 09:37 by Admin
Kuulutko siihen joukkoon, joka osatessaan haluaisi korjata autonsa itse? Meneekö sormi kuitenkin suuhun, kun tietokoneella varustettu uusi autosi ilmoittaa jostakin viasta? Tiedätkö millaista huoltoa nykyautoille ylipäänsä voi tehdä ilman ammattiapua?

Yleisesti ottaen nykyiset autot ovat niin teknisiä, ettei tavallinen kuluttaja niitä juurikaan voi itse huoltaa. On kuitenkin joitain asioita, jotka auton omistaja voi itse tarkistaa ja jopa vaihtaa.
 
Nesteet voi vaihtaa itse 
 
Autoilija voi esimerkiksi tarkistaa auton nestetasot ja tarvittaessa lisätä näitä nesteitä. Itse täydennettäviä nesteitä ovat moottoriöljy, jäähdytysneste ja tuulilasinpesuneste. Myös renkaiden ilmanpaineet voi jokainen tarkistaa itse.

Tuulilasin pyyhkijän sulkien vaihtaminen onnistuu lähes jokaiseen autoon, kunhan sulkien oikea malli on selvillä. Polttimot ovat jo vaikeampi tapaus. Uusimmissa autoissa niitä ei aina kovin yksinkertaisesti pysty vaihtamaan.

Monissa uusissa malleissa pitää autosta irrottaa osia, vähintäänkin koko lyhty, päästäkseen käsiksi polttimoon. Ohjeet tämän operaation tekemiseksi löytyvät tosin lähes poikkeuksetta auton omista ohjekirjoista.
 
Rengaiden vaihto sujuu oikeilla välineillä 

Autonrenkaiden kausivaihdon moni hoitaa itse. Huomattavasti sujuvammin se tosin usein sujuisi ammattiliikkeessä. Oleellista on, että käytössä on oikeanlaiset työkalut. Heppoinen tunkki saattaa hajota auton alle ja silloin alkavat ongelmat.

Apuvirran antaminen naapurin hyytyneelle autolle on ajatuksena kaunis. Sitä tehdessään saattaa tosin vaurioittaa sekä oman että autettavan auton sähköjärjestelmää. On siis tiedettävä tarkkaan mitä tekee, jos operaatioon ryhtyy.

Nykyautolle pystyy tekemään paljon vähemmän kuin vanhemmille autoille. Toisaalta niille ei myöskään tarvitse tehdä niin paljon. Ennakoivasta kunnossapidosta, eli autohuolloista tulee kuitenkin edelleen huolehtia.

Arvioi ensimmäisenä tämä viesti

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentointi on suljettu